2021-12-28 41 瀏覽
呢間店新開冇耐,裝修幾靚又新淨,所以已經吸引好多人黎食,晚市要排隊等位,見到佢有得外賣,就一於試下先。1️⃣簡左你要邊個肉類Set,每個set都包一份蔬菜籃2️⃣簡湯底3️⃣簡個面類或飯4️⃣如果想配埋飲品,加$10。5️⃣如果想好似係店鋪打邊爐既感覺,加$10就可以有一set打邊爐工具。 美國牛板腱,豬梅花,阿嬤燒酒雞份量好足夠,梅花肉肉質好鮮嫩,而且唔會好油膩。牛板腱肉味好香濃,咬口有韌勁。燒酒雞浸得好重酒味,煮完之後依然食到好香濃既酒味😋澳洲牛小排,海蝦墨魚滑魚皮牛小排油花分佈都唔錯,食落好柔軟,絕對合我心水。海蝦都新鮮,肉質彈牙,墨魚滑鮮甜爽口。🥬菜籃有粟米🌽、蓮藕、冬菇、南瓜🎃、蘿蔔、豆卜、生菜、金菇、雜菇、蕃茄🍅。御膳麻辣鴨血鍋好香既麻辣味,辣度都ok,鴨血份量都唔少。桃膠人參美人鍋飲落去個湯都好清甜。古早鮮橙茶裡面有幾片新鮮橙🍊。冰糖紅棗燉雪耳材料好足夠,甜度亦岩岩好。我地打左差唔多兩小時,個酒精罐都未用完,所以想慢慢食既朋友都可以試埋佢個外賣package。

菜籃

🥬菜籃

御膳麻辣鴨血鍋
好香既麻辣味,辣度都ok,鴨血份量都唔少。

桃膠人參美人鍋
飲落去個湯都好清甜。

古早鮮橙茶及冰糖紅棗燉雪耳

古早鮮橙茶
裡面有幾片新鮮橙🍊。

冰糖紅棗燉雪耳
材料好足夠,甜度亦岩岩好。

2021-12-23
菜籃