2021-06-25 42 瀏覽
Cwb一直都有唔少餐廳等緊我哋發掘,有d隱姓埋名,有d出名拎晒獎但隱世,後者應該就係拎黎形容呢一間壽司櫻。今晚係由旭師傅同佢徒弟招呼我,旭師傅帶比人一種好親民嘅feel,冇乜架子,$1280呢個set食得我好滿足☺️先付3種個汁煮鮑魚好入味好軟淋!番茄甜度帶少少酸亦好適合開下胃口,其實仲有金目鯛春加左d呑拿魚汁落去。刺身5款左口魚+左口魚群邊配梅醬以及深海池魚腩+背位,一黎就已經係油脂豐富嘅白身魚😳每一切都配搭上唔同料理手法,就算係同一條魚都可以食到2種味道煙燻初鰹用蘋果木黎煙燻,打卡一流,之後2款貝類分別岩手縣蠔以及平貝,一樣係新鮮大隻,蠔極新鮮,撞正送貨時間,一拆箱就開左黎食🤤而呢個時候,師傅已經開始著手最後嘅重頭戲,活海膽😳和食料理2款用海膽燒蝦以及燒帶子中和返前幾味嘅油脂感,燒帶子仲配上三文魚籽同海膽一齊食👍🏻壽司5款分別係池魚、金目鯛配木之牙、鯖魚+白昆布、燒大拖羅配櫻花蝦,唔算太多款,但係我鍾意嘅舍利,無論黐度酸度都唔錯,能夠帶出魚嘅鮨味,一淡一油梅花間竹咁搭配頭先講到隻活海膽,師傅話平時$1280呢個set冇都冇得食,但好好彩同師傅傾得好開心,佢就直接喺面前處理完就變左最後

先付3種

刺身5款

和食料理2款

壽司5款

頭先講到隻活海膽,師傅話平時$1280呢個set冇都冇得食,但好好彩同師傅傾得好開心,佢就直接喺面前處理完就變左最後呢一道原個海膽配拖羅蓉魚籽😍賞心悅目,用藝術品黎形容一d都唔過分,味道就更加唔使講🥰

最後吸物以及甜品分別係魚湯同甜度爆高嘅靜崗蜜瓜,完美結束今個晚上🤓