2008-05-05
五月四日(日)今日又同老婆出左旺角度準備好一整天行程,下午就去左尼檔車仔麵度食,尼檔車仔麵個人覺得唔錯,因為食量大,尼度加多$5就可以加底,仲真係俾足兩份麵你,絕對唔係象徵式個碗大小小麵多DD果種,非常唔錯~今日午餐唔太餓,所以只叫了一份麵:我:油麵、生菜、牛腩、豬腸、魚皮鮫老婆:米線、生菜、牛肚、豬紅、腸仔油麵油麵係我食車仔面最愛既麵底,個人覺得佢配合腩汁湯底仲好食過拉麵~湯底有腩汁同辣汁非常好味,味道濃郁,夠香~ 送麵一流~牛腩炆得幾淋,但爽爽地,唔係正中間既腩,腩汁味道幾好,好味~豬腸較肥,但味道一流,亦係本人車仔麵必叫既餸牛肚剪得細條,無咁好口感,但味道幾好,幾淋幾入味,都唔錯~魚皮鮫唔多得,皮小硬,成舊餃實實地,味道一般~ 走時候見到應該係批發買番黎貨式豬紅食落幾夠味,亦幾好味,不過都係有D擔心衛生情況~生菜、腸仔咪就係烚生菜同腸仔~ ~"尼度$5一款餸唔算貴,加底就超底添~ 但係唔知點解得雞尖無雞翼之前都好似有..... 如果麵底可以有埋公仔麵揀就太好~尼間車仔麵絕對比掛住大大隻車仔麵牌附近既"極X好"茶餐廳抵同好食~聽講花園街明記好掂,得閒過去試試先!
今日午餐唔太餓,所以只叫了一份麵:
我:油麵、生菜、牛腩、豬腸、魚皮鮫
老婆:米線、生菜、牛肚、豬紅、腸仔
油麵
湯底
有腩汁同辣汁非常好味,味道濃郁,夠香~ 送麵一流~
牛腩
炆得幾淋,但爽爽地,唔係正中間既腩,腩汁味道幾好,好味~
豬腸
較肥,但味道一流,亦係本人車仔麵必叫既餸
牛肚
剪得細條,無咁好口感,但味道幾好,幾淋幾入味,都唔錯~
魚皮鮫
豬紅
食落幾夠味,亦幾好味,不過都係有D擔心衛生情況~
生菜、腸仔
咪就係烚生菜同腸仔~ ~"
之前都好似有..... 如果麵底可以有埋公仔麵揀就太好~
聽講花園街明記好掂,得閒過去試試先!