2024-05-23
🥓🍳🥩幾好食嘅台式燒肉▫️週末午餐只有120分鐘,沒有90分鐘,還要另加每位$20呢間任食燒肉分4個價錢,我地叫左第2平果個。蔬菜飲品出面自取,肉同熟食就用qr code落單,上菜、收碟都好快。🥬蔬菜有秋葵、生菜、冬菇、菠蘿、翠玉瓜、蕃茄仔、南瓜、粟米、洋蔥等,都新鮮。主食🍲雖然食澱粉質好晒quota,但都忍唔住叫咗呢個櫻花蝦乾拌手工麵,雖然就咁食都已經唔錯,但係出面拎配料嗰度再加咗櫻花蝦同埋紫菜,撈埋一齊超好食🤤。出面亦都有白飯、滷肉汁、而蔥花、櫻花蝦同紫菜可以拎嚟撈飯。即食🍘有啲小食唔使烚都可以就咁食,包括黃金泡菜、士林小香腸、海苔蝦卷等,都好好味海鮮🍥由於我呢個餐都算係平餐,所以海鮮類嘅主要都係鯖魚、多春魚、絲瓜煮蜆。多春魚有少少苦,其他都幾好食,蜆每份得三粒略嫌有啲少,不過可以多叫幾份。肉類及其他🥩呢度嘅肉類有醃過嘅,亦都有啲係未醃過嘅,調味科嘅個人鍾意辣味/咖喱味嘅西班牙豬五花,另外老虎雞翼都好好味,至於牛最好味嘅就係黑椒洋蔥牛舌,個黑椒洋蔥汁真係好正。另外仲試咗鹽燒牛舌、安格斯牛板腱、牛腹肉、豬大腸、花枝甜不辣、九層塔三杯雞、奶油金菇等,全部都幾好味,牛肉、豬五花都好靚。調味
幾好食嘅台式燒肉
🥬蔬菜
主食🍲
即食🍘
海鮮🍥
肉類及其他🥩
調味醬汁🍯
桌面上會有岩鹽,而出面嘅調味醬汁都有幾多款選擇,包括黃金醬、檸檬汁、招牌燒肉汁、蒜蓉鹽醬、五味醬、泰式酸辣汁、辣醬等,可以配搭出唔同嘅風味。
甜品🍮
午市嘅甜品,每人會有一碗芋圓仙草,仙草幾好食,配淡奶微甜,仲有軟綿綿紅豆,同埋脆卜卜花生增加口感。