2017-04-19
約左朋友傾計,係金鐘都唔知食乜好...行下行下去左一條天橋之隔既灣仔,哈,見到一間啡啡地色既cafe shop 咁....不如入去high tea 下, 坐低左見到menu 有埋西餐野食。就食個 late lunch。裝修簡單但又幾modern,啡搭綠既顏色配坐落幾舒服同精神。見menu 有我喜歡既朱古力咖啡,咁都真係走唔甩la。跟住叫埋黑松露野菌意大利飯。睇相就幾吸引,唔知實物係掂,領教下先。再加多個牛扒。應該夠我捱多幾個鐘既腳骨力。咖啡來到, 個cream 同焦糖又整得幾得意,望落好似個天文台咁。咖啡味道夠濃郁,正。跟住黑松露雜菌意大利飯又來到,其實望落去有小小唔開心,因為幾似食緊麥皮個樣。但一食落去就真係不得了。白汁同忌廉好香口,入口小小酸酸既味道仲有一啖啖好有肉身既磨菇,圓圓又黏滿汁既飯食落好有口感又開胃,下次必定番食,正。再試埋個牛扒,看上簡單,但又落足心機。外脆內軟既唔單只薯仔,連蕃茄都燒埋。醬汁是甜酸但又帶有陳皮味既感覺。(其實我都唔知係咩醬,總之自己去find out la). 又係一個字,正。最重要價錢都幾親民,簡單的一餐都有4個正。。滿足!
跟住叫埋黑松露野菌意大利飯。睇相就幾吸引,唔知實物係掂,領教下先。再加多個牛扒。應該夠我捱多幾個鐘既腳骨力。 咖啡來到, 個cream 同焦糖又整得幾得意,望落好似個天文台咁。咖啡味道夠濃郁,正。 跟住黑松露雜菌意大利飯又來到,其實望落去有小小唔開心,因為幾似食緊麥皮個樣。但一食落去就真係不得了。白汁同忌廉好香口,入口小小酸酸既味道仲有一啖啖好有肉身既磨菇,圓圓又黏滿汁既飯食落好有口感又開胃,下次必定番食,正。 再試埋個牛扒,看上簡單,但又落足心機。外脆內軟既唔單只薯仔,連蕃茄都燒埋。醬汁是甜酸但又帶有陳皮味既感覺。(其實我都唔知係咩醬,總之自己去find out la). 又係一個字,正。
最重要價錢都幾親民,簡單的一餐都有4個正。。滿足!