2022-06-28 87 瀏覽
如心2期Ikigai Concepts, 空間幾大,裝修幾有格調open kitchen好大,抽煙系統好好,menu超多選擇!套餐,刺身,壽司,天婦羅,串燒等等。帆立貝蟹籽沙律,醬汁微酸,清新開胃!沙律菜清爽,帆立貝綿滑!幾正。刺身五點,事日新鮮貨為生蠔,帆立貝,鯖魚,大拖羅,深海池魚。日本生蠔蠔肉清爽,質感滑身,味道偏creamy幾正,配上酸汁更增鮮香感。不得不提既大拖羅,入口非常綿滑, 幾乎有入口就溶化既感覺,好肥美好正。深海池魚味最濃,亦都非常鮮味,幾厚切。極上雜錦天婦羅,整體粉漿夠薄身,亦都非常香脆。配上天婦羅蘿蔔蓉好減膩,中和熱氣感。D料幾正,鱔肉嫩滑多汁,蝦肉夠爽又彈牙。其他粟米,南瓜都幾甜幾正。M5和牛,確係不同,嫩得黎牛味幾濃,唔乾夠 juicy. 配海鹽味道更正。蒲燒鰻魚飯,醬汁唔會太濃,仍然食出鰻魚香!鰻魚幾肥美,還有三文魚籽更帶層次,飯粒分明,夾埋幾正。
如心2期Ikigai Concepts,

空間幾大,裝修幾有格調open kitchen好大,

抽煙系統好好,menu超多選擇!套餐,刺身壽司,天婦羅,串燒等等。

深海池魚味最濃,亦都非常鮮味,幾厚切。

蝦肉夠爽又彈牙。其他粟米,南瓜都幾甜幾正。

蒲燒鰻魚飯,醬汁唔會太濃,