2024-06-11
話說今日行過景峰見到有間凍肉壽司專門店,諗唔到今晚煮咩於是就叫外賣啦,估唔到都OK喎。叫咗個蟹籽青瓜沙律,俾我想像中份量都好多,同埋都好足料,蟹柳都幾鮮甜配上大量蟹籽作為前菜都10分不錯,個份量真係多到三個人食先得芝士玉子燒,見到塊芝士都咪話唔吸引🤩仲要佢應該用咗啲幾靚嘅蛋,因為食落口個蛋味好重,唔會比芝士搶走味道,不過呢一人食兩舊就夠啦,再食就會有啲太漏😋炸魷魚圈,好香口啊,不過始終外賣所以返到屋企就會有少少淋咗,但係本身炸得幾香脆,雖然漏返到屋企淋咗少少,但係啲炸粉都好香,同埋魷魚本身都鮮,如果即開即食嘅話應該會更加好食我都唔記得咗自己嗌咗玉子燒,所以呢又嗌咗玉子壽司,玉子壽司同玉子燒一樣味都夠濃多作評論啦,帶子壽司同三文魚壽司係我最愛,因為件件都好厚身,而貝壽司我都覺得幾好食,不過我本身偏向鍾意食魚,所以我會推薦三文魚壽司呢個鰻魚飯,條鰻仲長過我手掌,個盒都擺唔晒,鰻魚煎到個皮脆脆地,加上佢個醬汁,濃得來唔會太鹹,不過依家嘅份量都真係幾多,仲諗住兩個人啱啱好,點知食唔晒,要三個人先食得晒呢間嘢做外賣我覺得都幾好,出貨都快,不過最好就預約落單先會好啲!