2021-09-29
🇭🇰阿來東南亞風味·我之前見過超多人食呢間 雖然佢裝修係似茶餐廳格局多D 但係野食都唔錯既😈😈·咖喱軟殼蟹火山包$138呢個就係一開始吸引我黎既原因😍😍佢個火山包真係好大個 不過佢係就咁搽左牛油既姐 所以食落係行軟熟路線 不過都ok既 因為佢個咖哩汁幾濃😎之後佢隻軟殼蟹超大隻 而且炸粉唔會話太厚 不過就唔算話超熱辣辣🦀🦀 ·泰式鐵板蠔仔蛋$78 l 豬頸肉炒通菜$68我自己幾中意佢個蠔仔蛋 佢係真係熱辣辣 而且佢個蛋煎得超香口 就算唔加佢個泰式辣汁都好夠味 加左就再惹味D 佢個底仲墊左D芽菜 食落口感豐富D😎😎之後佢蠔仔既份量都幾多既 不過就淡味少少🦪佢個炒通菜都好惹味 不過D豬頸肉就乾身左少少🤔·#rbyeat#rby東南亞菜#rby油麻地 #rby旺角 #rby長沙灣·📍油麻地廣華街38號地舖📍旺角通菜街97號地舖📍長沙灣東沙島街162號地下
咖喱軟殼蟹火山包$138
泰式鐵板蠔仔蛋$78 l 豬頸肉炒通菜$68