2009-12-02 21 瀏覽
約左女朋友大人行街,未行之前先醫肚,前排去過V Cuisine食過飯覺得唔錯,所以帶埋女朋友飲個茶。呢間v cuisine似乎走高檔路線,裝修都ok靚,同埋今日有人擺酒,同部長八過,原來可以攪埋中西式婚宴。兩個人,叫得唔多野,蝦係女朋友最愛,叫左蝦蛟又有蝦腸,v cuisine 的菜名好長好難記,不過好似蝦蛟叫活剝,食落又真係好爽口,你會食到係鮮蝦的感覺,蝦腸都係一樣,大大隻,雖然一籠得兩隻,不過叫交足貨。之前睇食評講呢間店都話奶皇飽好食,我都叫返個,個皮有d 似鮮奶球,脆脆地,入面d流沙真係好流,而且好熱,個面明明擺涼左,入面都仲係好熱,要小心燙嘴。整體而講都滿意,點心都幾精緻,味道中上,最滿意莫過於女朋友,佢話個椰皇雪蛤糕好好味,我自己就麻麻。埋單兩個人100多小小,唔係好貴,最緊要o岩口味。

好鬼爽口的蝦餃
女朋友話好好味的椰皇