2018-02-16 416 瀏覽
呢間越南餐廳睇住開張,一直搵機會來試!今日同肥髀來,唔使等位,店內地方唔大,裝修見心思!坐靠牆二人位,淺綠色梳化加黑色桌面,一群燈籠🏮式燈罩幾特別,地方較少,黑白不規則線條瓷磚型格!大路越式食物都有,落單後食物好快到!越式無骨雞河粉($42/細碗)好少見越南🇻🇳菜中有無骨雞!細碗份量都幾大,河粉幾滑,湯底係濃雞湯,清甜油香滿咀!雞肉嫩滑,有兩款醬汁,自己偏好濃甜黑醬油,配雞好味,蔥油香,我用了落撈檬!好食越式雞絲扎肉撈檬($40/細碗)札肉彈牙,夾雜了啫喱,落了枱面嘅酸汁,酸酸地開胃,檬粉唔夠彈牙,粉多配料少!青瓜絲、蘿蔔絲都醃漬過,酸爽好味!如果有生菜絲會更好!而家欠了點口感!味道ok越式蒸粉包($18/2件)一個木盒盛載住,木盒比較舊,粉包皮較厚,唔夠嫩滑,入面肉碎餡肥美!ok香矛雞翼($22/3隻)一份三隻,金黃色乾身,皮脆到咬開有聲音的,雞肉嫩,不過香矛味唔強!好味不過欠缺了風味!越南滴漏咖啡($16)叫了少奶,瓷杯顏色精緻,咖啡夠熱濃香,少甜剛好!微甘好味!椰青($38)唔可以跟餐!肥髀飲,夠凍,不過椰青水好滿,飲落肥髀話有酸味,同平時唔同!所以無叫佢再飲!食物幾好味!份量大
呢間越南餐廳睇住開張,一直搵機會來試!今日同肥髀來,
寒天上暖水
大路越式食物都有,落單後食物好快到!

食物幾好味!份量大價錢抵食(叫細碗都好大份量)店員有禮斯文!勤快爽手,我哋枱面細食物多,店員都好努力幫手清理枱面嘅食物!

幾抵食

2018-02-14