2008-06-23
兩星期前約了朋友兩個人來阿德廚房試原本我是想食西餐,因為太抵啦~而且我見都好多人叫西餐,好似40--50元,就有一個set,真係好想食,而且自己又不是常常食可惜,我的朋友話想食中餐所以我們就選擇了中餐,三個送,它每個送都會有一碗飯和一碗湯附設菠蘿菇魯肉--------不好食,d肉好粉,炸得不夠香口,只是d汁比較好食粟米斑塊---------這個好好食,d汁又夠多,我只是靠這些汁都可以食到好多飯,炸得好好雜菜煲--------這個都不錯,叫這個是因為想食d菜,煲都有好多料,和出面食到的都差不多湯是西洋菜湯-----我又覺得沒有太多味精,因我不太覺得口渴,所以都ok不過,如果他一早說想食這些菜,我會和他一起去大排檔,會更有風味一d~當然環境就不會太好,所以阿德廚房都不錯。
可惜,我的朋友話想食中餐