2022-07-08 256 瀏覽
➖ SEAFOOD SOUP味道濃厚既海鮮湯,飲完好想入廚房睇下佢到底用左幾多海鮮先可以煲到咁濃➖ CLAMS對比返海鮮湯既蜆,呢份都幾明顯係用新鮮蜆整,湯果個唔知係咪煲耐左食落唔似新鮮蜆。反而呢份就有鮮味口感煙韌彈牙,配上白酒忌廉汁食落都幾creamy,另外見佢menu寫有落煙燻紅椒粉,所以食落會有陣煙燻味而且仲幾濃烈,唔鍾意煙燻味會覺得有啲怪➖ SCALLOP CARPACCIO薄切帶子刺身配上菠蘿汁同埋柚子醋,食落好清新作為頭盤非常開胃➖ ZUCCHINI FRIES炸青瓜條感覺清新但唔會有陣草青味仲帶小小甜味,而且唔太油膩食多幾條都唔怕➖ BAKED MEAT BALLS一上枱就聞到好香既芝士味,肉丸用左牛肉同豬肉整,食完同朋友有一樣既感覺就係好肉丸,完全無溝其他野落去,好滿足食肉獸既慾望➖ DUCK RAGU PAPPARDELLE呢個真係重點必食,手工闊條麵好好食口感好好,不過個意粉醬太濃味所以試唔到佢麵既蛋香。佢用左雞肝加埋鴨肉煮個醬,所以個意粉非常之濃味兼帶鴨油香,食完既aftertaste停留左好耐好耐好好食,而佢落既鴨肉份量基本上你每一啖都會食到啲鴨肉絲。又要講多次
➖ SEAFOOD SOUP

➖ CLAMS

➖ SCALLOP CARPACCIO

➖ ZUCCHINI FRIES

➖ BAKED MEAT BALLS

➖ DUCK RAGU PAPPARDELLE
呢個真係重點必食,手工闊條麵好好食口感好好,不過個意粉醬太濃味所以試唔到佢麵既蛋香。佢用左雞肝加埋鴨肉煮個醬,所以個意粉非常之濃味兼帶鴨油香,食完既aftertaste停留左好耐好耐好好食,而佢落既鴨肉份量基本上你每一啖都會食到啲鴨肉絲。又要講多次真係好好食,尤其係鍾意食濃味野既人

➖ LAMB RACK
食完個意粉再食呢個比較下去感覺有啲失色,不過其實呢個都好好食,肉味重而唔羶肉質嫩帶點口感,感覺係佢成份野整得岩岩好,唔錯

🪧 好多西餐正常發揮已經會幾好食,但就好小好食到想encore,最近我心目中就有兩間,呢到係其中一間