2020-07-03
嘩,啲quality又真係幾唔錯,仲食左啲我完全未聽過嘅菜式呢🤣🤣真係好有驚喜!⠀⠀🔥 燒牛肉🐮 $78⠀✮牛肉真係燒到岩岩好,佢應該5-7成熟,所以一啲都唔鞋唔韌,見到入面仲係粉紅色嫁😳⠀✮你可以見到啲肉質係幾粉嫩下,唔同平時食嗰啲串燒咁,又唔係肥牛🤩,感覺有少少似將Angus切片嘅肉質 ⠀✮佢真係燒得好香,啲邊邊燶燶地又脆卜卜,真係好外脆內嫩,好有口感⠀✮一啲都唔多油,分量仲意外地多🥰 ⠀✮個汁唔係話好辣,就係一般會點泰式燒豬頸肉嘅嗰隻汁~唔食得辣嘅可以接受,同埋佢啲酸辣係有解膩嘅作用⠀⠀🥚皮蛋蝦餅🍤 $65⠀我真係第一次聽呢個菜名,同埋就咁聽已經覺得好怪好伏😂 不過我地都係叫左黎試,睇下有冇伏😂⠀✮佢個蝦餅都炸得岩岩好😳外脆內軟⠀✮佢炸得都幾特別😳一般泰式炸蝦餅就淨係沾麵粉去落鑊炸,但佢應該係沾左啲麵包糠🤔佢個外皮咬落就有少少似吉列豬扒個皮~所以都幾脆幾特別🤩⠀✮啲蝦膠都打得好好,個蝦餅超爽口彈牙🥰 ⠀✮皮蛋加蝦餅意外地match!皮蛋餡係有少少軟心(流心?)有少少似熟多少少嘅溫泉蛋個感覺😳,彈牙嘅蝦餅加上軟心嘅皮蛋令到成個菜嘅口感幾豐富,做到外脆內軟嘅效果🤩好特別!真係唔錯!⠀
🔥 燒牛肉🐮 $78⠀
✮一啲都唔多油,分量仲意外地多🥰 ⠀
🥚皮蛋蝦餅🍤 $65⠀
✮佢個蝦餅都炸得岩岩好😳外脆內軟⠀
✮啲蝦膠都打得好好,個蝦餅超爽口彈牙🥰 ⠀
⠀
其實我地仲有叫其他野食,不過影得有啲唔靚所以就廢事po上黎獻醜了🙈其實佢啲炒飯都幾大碟幾足料,蛋絲、腰果、肉鬆、臘腸都唔少,同埋佢都炒得幾乾身幾有鑊氣下~ CP值都還可以(雖然我知九龍城有cp值更高嘅泰國野)但我覺得呢間小店啲quality都真係唔差,同啲野食真係幾有驚喜~唔太同其他傳統泰國餐廳~ ⠀