2020-04-15 34 瀏覽
今晚約咗朋友係呢一間餐廳到食飯, 因為受到疫情影響,所以出少咗街食飯,因為以前呢間餐廳都要等,今日唔使等位真係幾幸運。 都唔算係減得太多人流,都有好多人去呢間餐廳度食飯。 可能因為今日假期。 咁我哋叫咗以下:黑松露軟殼蟹意大利飯: 呢個黑松露意大利飯其實我自己都幾Like,因為佢有濃厚嘅黑松露香味,再加上隻軟殼蟹都算幾大隻,所以零舍滋味,佢個意大利飯都幾creamy 所以我同我朋友都幾鍾意呢個意大利飯。安格斯肉眼扒配燒汁: 呢個肉眼扒我就絕對十分喜歡,因為呢個塊扒啱曬我哋呢啲食肉獸,同埋佢呢塊厚肉,我覺得幾新鮮同埋佢煎起上嚟都恰到好處,我叫七成熟佢真係畀到七成我,所以如果大家鍾意食扒嘅朋友可以試下呢塊肉眼扒。蜜糖蒜香雞翼: 呢個蒜香雞翼,我覺得作為餐前小食都幾好食,因為佢塊雞皮脆脆地又甜甜地,整得啱啱好,所以作為餐前小食 大家可以試下order呢一個。 我自己覺得佢有少少似韓國嗰啲雞翼。最後我朋友飲埋個菠蘿士多啤梨沙冰, 食得飽飽就走,我試咗呢杯沙冰我覺得都幾好飲,佢唔算太甜幾適合香港人口味,所以如果大家嚟開新都會廣場,大家可以試下呢一間餐廳。