2016-08-04
餐廳有d遠,不過揸車黎就好方便,直接泊係門口,邊食邊看車😂Beer & fish! 咁必定要叫叫佢嘅手工啤啦,我老公比較talkative, 佢多口咁問bar tender 咩係手工啤酒,佢真係有好仔細介紹咩係手工啤酒,佢話真正手工啤係有限度地生產,全手工製造!點生產嘅過程都有講解到,Ipa 係咩都有好勁咁解釋!真係好佩服佢講解完真係好想拍手!我地聽佢介紹,先試左第一隻!draft beer. Enchor steam 4.9%果真係好易入口,好滑,好醇,好清晰但又好輕嘅回甘味!which 如果唔係手工啤酒係冇可能做到!佢易入口得黎,會覺得啤酒嘅texture 好厚,唔係好稀嘅感覺我自己鍾意甜野,我叫左 cinnamon and whiskey 嘅shake! 都係bar tender 介紹嘅!第一啖,先係試到酒味,之後就有好重肉桂味包住!後再係佢嘅creamy Vanilla 味!鍾意甜嘅人,必定喜歡但唔好睇少,我飲完後...紅都面曬呢🙈🙈🙈之後係唔少得嘅 signature fish and chips la ,好脆!入面好滑!魚身好厚,炸漿用勁薄黎形容!個汁好特別,有dd辣
我地聽佢介紹,先試左第一隻!draft beer. Enchor steam 4.9% 果真係好易入口,好滑,好醇,好清晰但又好輕嘅回甘味!which 如果唔係手工啤酒係冇可能做到!佢易入口得黎,會覺得啤酒嘅texture 好厚,唔係好稀嘅感覺
我自己鍾意甜野,我叫左 cinnamon and whiskey 嘅shake! 都係bar tender 介紹嘅! 第一啖,先係試到酒味,之後就有好重肉桂味包住!後再係佢嘅creamy Vanilla 味!鍾意甜嘅人,必定喜歡但唔好睇少,我飲完後...紅都面曬呢🙈🙈🙈
之後係唔少得嘅 signature fish and chips la , 好脆!入面好滑!魚身好厚,炸漿用勁薄黎形容!
個汁好特別,有dd辣,越點越辣!我覺得冇咁spicy 好d, 因為如果太多汁就會搶左魚味!
蟹蛋餅 層次好豐富!以為咁大隻蛋會搶曬d 蟹味?錯曬!蟹肉好多,蟹味好濃!入口第一陣就係蟹味,之後佢嘅流心蛋做得好出色。面有dd煙肉碎,咸咸地,完全張成個味道提升!無論味道,層次,口感!佢真無冇得頂!必食
炸蝦 我覺得有dd辣得制!因為辣味有d搶左蝦味!但佢張包,toast 到好脆!仲好細心到已經切好4份等你拎黎食! 本身我想點chocolate 味嘅一杯酒,但佢話真係唔係人人接受,叫我第一次叫肉桂先! 佢地整開時,比左細細杯我試! 同佢形容嘅冇錯!好大陣泥味,我覺得有陣鐵打酒味😂好正呀!其實chocolate係好thick! 係milk shake 咁! 佢地話幾滴就會好濃味!好開心佢地比我試下,因為如果要我飲一大杯....我應該真係接受唔到!好彩我有聽佢地講試左肉桂味🙈🙈🙈
提提大家最好book 台!我星期三去,都已經8成full!
最後,叫多杯Stone cutter 試 黑啤,甘味重好多,同第一杯完全唔同!但手工啤酒真係好特別,佢除左有普通黑啤嘅甘味外,仲有一個好特別嘅味!諗極都諗唔到,老公又忍唔住又去問下個超勁bar tender! 佢話原來lee 隻啤酒放過係whiskey 嘅酒桐入面age 左一段時間!所以原來beer 得黎係有whiskey 味!好正,好高級!又學到野啦!
大滿足嘅一個晚餐,waitress 仲要勁好服務態度!簡中過黎問下食物如何!仲有佢地嘅講解,真係我咁大個女係香港都未遇過!佩服!
唯一唔係咁好係....d chair 真係坐得我好辛苦