2023-04-25
星期五晚上6點半左右嚟到,唔知係咪因為落雨,大家都唔太想出街,所以當晚人流唔多,大概7成滿。我地只有兩個人,所以只點左一個小食、一個拼盤加套餐。雖然叫嘅野唔多,但每樣野份量都幾多,加上幾油同埋幾重味,食完會幾滯。酥炸魷魚鬚 $61雖然只係輕輕睇左幾頁食評,但唔難發現好多客人都會點呢款小食,中意食煎炸野嘅我,當然會點啦😏。老實講,份量真心多,海鮮類可以比到呢個份量真係幾抵!! 魷魚都幾彈牙,不過食落好油,碟底都有一攤油;另外,炸粉調味過重,好鹹,建議整走一半炸粉再食會更好。燒味拼盤 $93拼盤中個人認為叉燒比較好,肉質夠軟,而且係厚切,食落啖啖肉;貴妃雞比左髀位我地,所以肉質更滑,而且有雞啫哩,但略嫌雞味偏淡;燻蹄厚度係平時嘅2倍,不過就無咁爽;海蜇爽得嚟帶點硬,我自己就中意呢D口感,但朋友就覺得硬得制。最後埋單$177,無加一,人均唔駛一百,除現金外,可以八達通或者alipay付款。唯一要改善嘅係食物太重口味,食完會幾口渴🤔。
酥炸魷魚鬚 $61
燒味拼盤 $93