2004-03-12
唔知係唔係因為經濟好轉,有一陳年項目終於收到錢,雖然唔係收齊但有份參與的同事終於有糧出。既為慶祝亦為聚舊,所以上星期安排在這裡食番餐。晚餐以自助餐形式進行,地點這裡的大廳,有舒服疏化椅亦可以唱K,想打牌的亦可以安排,但今日洋人多,時間又唔係多,所以只係傾下計唱下歌就食野。我們廿多人,私人會所的自助餐食物的種類當然不能與酒店的相比,但都足夠同幾好食。沙律吧選擇不多,只係菠蘿、粟米、番茄同生菜等,沙律醬都係得兩三款,但都算新鮮,不俗;冷盤是豉油雞同鹵水鴨胸,兩種都入味亦幾好食,呢兩味野都唔知可以食到幾時,一於食得就食;湯是一中一西,但就以個粉葛魚湯受歡迎過羅宋湯好多,連鬼佬都飲老火湯,真係比好多本地薑識食;熱盤有椒鹽蝦、咖哩鴨、清湯腩、粟米魚柳、陳皮骨同菜等,菜色份量足夠,亦夠熱,其中最喜歡吃清湯腩同陳皮骨,其他菜色就以椒鹽蝦較受歡迎;亦有肉醬意粉同飯,實食得飽;甜品是鮮果拼盤同芒果布甸,芒果布甸都算味道不錯。每位200蚊,酒水另計。包廳要廿人起,呢個價錢都算抵食。
每位200蚊,酒水另計。包廳要廿人起,呢個價錢都算抵食。