2012-02-21 115 瀏覽
因男同事JW聽日唔o係office,所以就提早o係今日(21-2-2012 Tue)為farewell女同事FC而食飯,我o地一行五人揀o係呢o度食.由FC先o黎搵位,我o地幾個遲啲到,點知攞o左張大枱,FC話已經冇晒枱,得返呢張,乜今日咁墟墈呢?我o地叫o左:1. 半隻雞肥瘦適中,但雞胸有啲o鞋,唔蘸沙薑食都已經夠味.2. 羅漢齋呢個比我想像中少,有芽菜仔,雲耳,粟米芯,紅蘿蔔,呢個鹹淡適中,不過唔夠惹味.3. 咕嚕肉睇賣相都唔錯,但食落,咕嚕肉唔脆,酸甜味唔係好夠,諗唔到呢個唔好食.4. 漁香茄子煲呢個就個個都讚好食惹味.我o地叫o左一個白飯,兩個米粉同兩個瀨粉,飯就好快到o左,但其餘o既我o地催o左3次都冇,到最後我o地話取消至o黎,根本就係漏單,攪到我o地食晒餸至食.而我自己就係食瀨粉,賣相唔係白白淨淨,而係有一點點啡色o野,呢個應該係雞油湯瀨,瀨粉唔夠軟熟,唔係幾掂;FC話米粉都唔夠腍.服務:好明顯,今次因太多客,佢o地應付唔o黎,攪到漏單,重要我o地冇例湯飲添.

我o地叫o左:

1. 半隻雞
肥瘦適中,但雞胸有啲o鞋,唔蘸沙薑食都已經夠味.

2. 羅漢齋

3. 咕嚕肉

4. 漁香茄子煲
呢個就個個都讚好食惹味.

服務:
2012-02-21
$64.80 (午餐)