2020-09-08
行街行到攰,東大街有2間甜品,一間沒有價錢看,一間明碼實價,我當然選擇睇到價錢嗰間,另一間睇唔到價錢,入去實好貴埋單。入到店好靚,感覺好舒服,太多選擇都唔知點揀,店主好細心幫我點了店新產品:榴槤西米露,因為當時冇相未知好唔好食,食物到有意外驚喜,以為平平冇奇一碗西米露,碗西米露配有紅柚子、椰果及似雪葩的榴槤蓉。好香好滑,食落口濃濃榴槤味。食緊時見有D凍,想叫店主取熱水,未叫店主已攞杯熱水俾我,可見店主對顧客十分細心。一值得讚賞!見店主樓面、廚房進出進入,趁店主有空閒同店主傾計細問下,原來因疫情關係,店主自己一個主理樓面同廚房,睇佢都幾辛苦。見佢整俾其他客人的食物相當靚同吸引,可見店主很用心做食品!而家好少店舖咁用心做食品,希望大家都嚟支持下店主,為店主打打氣!
榴槤西米露