我想講個間發記甜品係位於尖沙咀寶勒巷2號呢間. 但可惜未見openrice 有呢間鋪頭.只能在這裡發表一下. 星期日晚食完飯七點零就黎左呢度食甜品.可惜由入門口開始我地六個人. 個店員一直企係度, 但好似機械人咁款.同佢講六個人佢無理, 亦唔會叫我地入去坐, 幸好時間尚早, 好多位. 所以自己行入去搵位再將d枱拍埋. 店員全程佢都無理過.同佢講d枱有污蹟, 幸好都尚算有反應拎埋布黎抺但全程無表情.六個人得兩個餐牌我地睇得好辛苦, 佢過左數分鐘先識拎多一個黎比我地.到叫野食. 要咩無咩(呢樣唔關個店員事). 要士多啤梨的甜品無, 要豆花的甜品都無. 另外有一個什麼沖繩xxx (講左頭兩個字已經話無).最後只好叫返d好傳統的食品. 芝麻糊, 綠豆沙之類.好坦白食品係唔差. 個芝麻糊出黎時係好夠熱. 而且唔似機磨 得個滑字.  食落去係有口感會好d 一粒粒的芝麻. 其他食品都唔差. 鮮果涼粉條都有西瓜同其他生果.  都好足料只不過比個機械人式的店員攪到你係度食得好無癮.
所以自己行入去搵位再將d枱拍埋. 店員全程佢都無理過.

到叫野食. 要咩無咩(呢樣唔關個店員事).
最後只好叫返d好傳統的食品. 芝麻糊, 綠豆沙之類.
芝麻糊

好坦白食品係唔差. 個芝麻糊出黎時係好夠熱.
只不過比個機械人式的店員攪到你係度食得好無癮.
2017-09-10
芝麻糊