上月約咗三四個朋友在黃大仙聚會,然後在附近一間甜品店食糖水,當時見到餐牌上有好多選擇,唔知選邊啲好,朋友就叫咗一位女店員問有什麼推介,店員問我們想食凍定熱,我就問凍熱各有什麼好,店員好耐心講解大多數會選燉奶或者杏汁類比較滋潤,如果喜歡食榴槤或者芒果都有好幾款選擇。我們後來就選咗一款燉椰皇,一款芒果產品,一款紫薯產品同一個小食,大家一起分享。大家都覺得甜品質素好好而且唔會太甜,其實眼見舖面得個女店員走來走去一腳踢🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️,佢都用時間解釋俾我哋知,而且佢有一點做得好好,佢都會好小心咁消毒每一個坐位,我同啲朋友都食得好放心。👍👍👍👍所以我第二日就帶咗啲屋企人👨‍👩‍👧‍👧👨‍👦‍👦再去甜品店食甜品,佢哋都食得好開心,當日就好似拍攝近嘢咁📸📸,坐嘅地方就有少少迫,不過啲甜品仍然都好好食。😋😋
  • 燉椰皇,紫薯產品,杏仁