2019-10-25
位於深水埗黃金商場後面,地鐵站行過去唔算遠。店內裝修富有特色,值得一試!✨大腸麵線✨💰價錢:$28⭐️⭐️⭐️⭐️呢碗麵線絕對抵讚!湯底適中,唔會太濃或太稀。麵線爽滑,做到台灣麵線嘅感覺。大腸滷得入味,唔會有膻味。以價錢嚟講十分抵食! 連附近枱嘅食客都大讚呢間麵線好食!😋✨紅燒牛肉乾拌麵✨⭐️⭐️⭐️⭐️💰價錢:$60💰店內乾拌麵可選「肉燥」或「麻辣醬」兩款口味,上面揀左肉燥口味。呢度最出名就係紅燒牛肉,牛肉軟稔,肉與肉之間有膠質,結合一齊口感豐富。麵底表現平平,作為拌麵如果可以更加彈牙就好!👍🏻✨小碗魯肉飯✨⭐️⭐️⭐️💰價錢:$30💰雖然話「小碗」,對女仔嚟講都夠食,唔夠可以再追加多樣小食。魯肉香濃,非常好送飯,唔覺唔覺就食哂一碗。唯一係瘦肉比例較多,無咗台灣魯肉飯個種油香🧐✨招牌珍珠奶茶✨💰價錢:$20💰⭐️⭐️或者係出面有太多形形式式嘅珍珠奶茶,相比之外,呢度嘅珍珠奶茶就略欠特色,算係不過不失,比較近似台灣街邊飲到嘅珍珠奶茶,所以記得要少甜啊!💡總結💡以呢個價錢嚟講,實在好抵食🥰麵線絕對要再試埋蚵仔麵線🤤後記:當日拎住好多嘢入去餐廳,其實一早預左小店空間較細。但估唔到姐姐一入去就主動話比張櫈我地放嘢,面
✨大腸麵線✨
✨招牌珍珠奶茶✨
💰價錢:$20💰
⭐️⭐️
💡總結💡
以呢個價錢嚟講,實在好抵食🥰
麵線絕對要再試埋蚵仔麵線🤤
後記:
當日拎住好多嘢入去餐廳,其實一早預左小店空間較細。但估唔到姐姐一入去就主動話比張櫈我地放嘢,面程店內姐姐都非常有禮貌,留下深刻印象😽