2023-09-20 132 瀏覽
荷蘭正真係店如其名,Ho L Jeng 呀!係我食過最好食嘅fusion菜餐廳❤️‍🔥🌟糟鹵漬三文魚及北海道刺身帶子薄切配涼拌三杯風味無骨鳳爪粒,揚州干絲沙律三文魚同北海道刺身帶子切得薄薄的,但份量一啲都唔少,鋪滿咗整個碟,經過醃漬嘅三文魚同帶子有陣麻油香味同醬油香,好好味🥹涼拌三杯風味無骨鳳爪粒好香辣,鳳爪切成粒粒好有口感,干絲切成麵條形狀,加上蔬菜的脆度和充滿豆香嘅豆干絲,非常清爽開胃,味道好有層次感!🤤🌟24小時慢煮伊比利亞叉燒配日本溫泉蛋,紅洋蔥漬,香噴噴香蔥豬油撈飯24小時慢煮嘅伊比利亞叉燒肉質鮮嫩多汁,超級軟腍,入口即化🐷!呢個叉燒100分💯日本溫泉蛋,濃郁嘅蛋黃配上充滿豬油香味嘅香蔥豬油撈飯!配合紅洋蔥漬嘅微酸甜😆口感味道非常豐富! 🌟先炆後煎澳洲和牛臉,配濃香沙爹汁,荷蘭豆,鐵板先炆後煎豬粉腸及腸粉先炆後煎嘅澳洲和牛臉好嫩滑🐃!經過慢煮後更加入味!沙爹汁好香濃惹味,同豬粉腸同腸粉好夾!腸粉煎到少少焦香,配上清脆嘅荷蘭豆🫛💯🌟極幼滑花生醬焦糖燉蛋配煉奶西班牙鬆脆包,熱帶果醬,迷迭香煮菠蘿呢個creme brulee令我超級驚艷!第一次試到花生味嘅焦糖燉蛋🥜極度幼滑、口感綿

呢個creme brulee令我超級驚艷!第一次試到花生味嘅焦糖燉蛋🥜極度幼滑、口感綿密順滑,散發出好濃郁嘅花生香味同焦糖嘅甜味🤤微酸嘅熱帶果醬同迷迭香煮菠蘿作為點綴,調和咗焦糖嘅甜,味道非常平衡😼西班牙鬆脆包好酥脆,配上煉奶,十分出色! 💯💯

🌟蜜糖桂花
香甜嘅蜜糖中和咗Gin嘅味道🍯淡淡嘅桂花香🌼

🌟椰青龍井冷泡茶
俾我想像中唔甜,椰青混合無糖冷泡茶,非常清新🌿

整體嚟講,呢間Fusion餐廳嘅菜式好創新,味道同外觀都非常出色!無論係前菜、小食、主食定甜品,每一道菜都展現咗廚師嘅烹飪技巧和創意!印象好深刻🤩十分推薦🙌🏻