2024-07-28 373 瀏覽
最近去咗一試店小二,真係唔錯呀!嗰度環境好靚,整潔得嚟仲有一種80年代大排檔嘅感覺,好有情調!✨我嗰次試咗幾道菜,第一道荷葉清酒蒸澳洲青口係。青口超級新鮮,每隻都蒸得啱啱好,鮮甜得嚟仲有淡淡嘅荷葉香同埋清酒嘅幽香,真係冇得頂!嗰種味道真係令人一試難忘!😋之後上嘅係避風塘爆茄子,哇,呢道菜真係驚喜!茄子外面炸得金黃酥脆,內裡卻係嫩滑多汁,配埋香脆嘅蒜蓉同辣椒,嗰種濃郁嘅風味,真係好正!🔥再嚟係蒜蓉素翅蒸扇貝,呢道菜真係清新爽口。扇貝好鮮美,蒜蓉味道濃郁但唔會搶味,素翅嘅彈牙口感同扇貝絕配,真係令人一試再試!👌最後嘅十三香炸子雞真係無得彈!外皮酥脆,肉質嫩滑,每一口都充滿香料嘅味道,十三香滲透得好均勻,令每一口雞肉都係咁美味!我一口接一口,完全停唔到口呀!🍗🤤總括嚟講,呢次喺北角嘅用餐體驗真係好滿意,環境好,食物又美味,值得推薦俾你呀!你快啲去試下,包你唔會失望!🎉
2024-07-22
  • 避風塘爆茄子