餐廳: 意樂餐廳 (大興商場)
資訊:

餐廳: 意樂餐廳 (大興商場)
資訊:

雞翼也好、雞肉也好,總之要食雞一定要食全熟,因為生肉會有很多寄生蟲同細菌,所以大家在市面上所食的所有雞肉料理,都絕對需要肯定是全熟。 本人已經光顧過此餐廳無數次,向來都沒特別,大興就只有這附近幾間餐廳。今日叫一份雞翼2隻,一隻熟,冇問題,已經吃了。另一隻明顯有紅色,立即要求侍應換過隻。10分鐘過後,侍應似乎已經忘記?要再追。。。到換過隻新炸雞翼上枱,食之前當然檢查一下。就出現圖中雞翼,雞骨附近雞肉明顯粉紅色。再叫侍應睇睇,今次過嚟招呼我既,係自稱店長,全店最大係佢既蔣小姐。經佢肉眼檢測,佢堅稱,雞翼雞肉雞骨....粉紅色係好正常㗎,係咁㗎,肯定係熟㗎,因為佢本人日日都食㗎,教我如果D雞肉係唔熟嘅話,我係唔會打得開隻雞翼㗎(搣唔開),仲叫我不妨去搵衛生署或食環署投訴/檢驗囉。。。仲有,第一次換嗰隻都係熟㗎!我再強調,面前既肉係有血水,粉紅色,店長蔣小姐強調,係熟既!因為佢日日都食。。坐多幾分鐘,都冇人再過嚟處理隻雞翼喇。錢我當然照比,生雞翼就當然冇食,自問腸胃絕對冇店長蔣小姐咁好,唯有犧牲隻雞翼啦。。。其實我只要求一隻熟既雞翼,唔係得閒得濟搵人搞事,又唔係要求咩賠償,我原本亦冇諗住投訴,

10分鐘過後,侍應似乎已經忘記?要再追。。。

坐多幾分鐘,都冇人再過嚟處理隻雞翼喇。

其實我只要求一隻熟既雞翼,唔係得閒得濟搵人搞事,又唔係要求咩賠償,我原本亦冇諗住投訴,但係就得到店長蔣小姐咁樣既回覆。

除咗起度比劣評之外。。。仲可以點做?

各位食嘢前真係要望清楚d,特別係老人家同細路仔呀。