2024-08-18 515 瀏覽
呢間餐廳嘅海南雞飯實在令人失望,得三塊雞肉,仲要有一塊係雞皮冒充雞肉。雖然知道下午茶嘅份量會少啲,但咁嘅品質真係接受唔到。點解我哋唔可以有更多嘅雞肉享受呢?海南雞飯係一道以雞肉為主角嘅菜,應該係鮮嫩多汁,食落去令人滿足,唔係咁少得可憐。仲有,佢哋嘅通菜更加令人失望。通菜應該係炒得有鑊氣,鮮嫩可口,但呢度嘅通菜就只係「綠」熟,好似冇經過炒咁,完全冇味道,只係自己點醬就算。呢種嘅處理方法完全冇可能接受,我哋應該食到嘅係熱騰騰嘅炒通菜,而唔係咁樣冇經過烹調嘅青菜。總括嚟講,呢間餐廳嘅海南雞飯同通菜都冇達到應有嘅水平,冇可能再有第二次。我哋應該享受美食,而唔係被呢啲低劣嘅食物所欺騙。我哋期望餐廳能夠尊重我哋嘅味蕾,提供真正美味嘅食物,而唔係咁樣偷工減料,令人失望。海南雞飯啲雞肉得3塊,雖然話下午茶份量,但啲海南雞係鑲金嘅? 衰到有一塊係雞皮扮雞肉。通菜完全就係「綠」熟再自己點醬,唔係炒有鑊氣果種。總體而言,不會再有第二次。

通菜完全就係「綠」熟再自己點醬,唔係炒有鑊氣果種。

總體而言,不會再有第二次。
2024-08-18