2018-12-24
為了慶祝拍拖周年,特登search OpenRice, 見到好多人有good comments, 所以決定book 呢間餐廳啦!到果日,好彩有book 咋,座無虛席!侍應帶左我地2人枱,好細心介紹有咩野食揀,因為我地之前係街掃街,所以點左咸蛋黃醬汁煙肉意大利麵同埋BBQ蜜糖醬燒(芝士)美國牛仔骨配蕃薯條。在等期間,侍應先送上餐包。這裡的餐包跟其他餐廳很不同,黑包外脆內嫩!真係好好食!而且入面勁鬆軟。而白包有d似法國包,外面好脆!感覺似岩岩出爐咁!之後就送上了咸蛋黃醬汁煙肉意大利麵。非常creamy! 質感似卡邦尼,而且煙肉料非常多。而麵方面,真係煮得岩岩好!唔太硬唔太軟!之前係其他餐廳都係食得太軟身,用叉叉唔到上黎架。加埋有咸蛋黃醬,顯得呢碟意粉材料多但又唔膩!感覺好抵食!無幾耐侍應送上了登登登.....我期待既BBQ蜜糖醬燒(芝士)美國牛仔骨配蕃薯條!! 因為之前見到評論拍左芝士牛仔骨,我呢個芝士控一定要食!芝士非常豐富, 配合蜜糖及牛仔骨,味覺很好吃!雖然肉厚,但咬落去係軟身, 而且唔知係咪之前「葉」過,肉裡中間部分仍有BBQ醬味道。至於芝士,當然係呢個野食最主要部分,而且放芝士都
雖然肉厚,但咬落去係軟身, 而且唔知係咪之前「葉」過,肉裡中間部分仍有BBQ醬味道。至於芝士,當然係呢個野食最主要部分,而且放芝士都放得蠻多。除了牛仔骨,我地唔好忽略配菜—-蕃薯條。不嬲我唔食關於蕃薯產品,但咬落去時,質感似薯條只有蕃薯味道。加上炸既時間岩岩好,感覺好似新鮮出爐,如果佢單獨為一個菜式,我會買黎食架!而且份量都幾大,好抵食咁...
餐包+2個餸都令我地飽飽!下次會再黎試其他野!
*我地隔離有間房仔,原來有包廂,下次可以約班朋友一齊食!