2021-10-25
座銀集團啲嘢覺得都有信心保證, 呢度嘅gimmick係用日本🇯🇵材料同日本空運嘅新鮮鰻魚, 有蒲燒/白燒鰻魚揀, 鍾意食濃味鰻魚汁當然揀蒲燒, 有山椒粉可以自由調味不過我覺得都夠味, 白燒鰻魚出面食唔到, 主要分別係汁會另外上❕✨鰻魚重 💰420💫評分: 7.6/10📝話係lunch set但如果食鰻魚重同dinner set都係呢個價錢野食都一樣, 包咗茶碗蒸、小鉢、日式清湯同白飯🥳茶碗蒸入面都有鰻魚真心係鰻魚宴同埋好滑溜個兜圓轆轆好得意😌小食有驚喜係切咗粒嘅鰻魚, 出面包住層透明啫喱, 好似fusion🥰🤣我就食蒲燒鰻魚, 肉質唔算話係好肥美同埋幾脆口, ❌碎骨係基本requirement, 燒得香但有啲位燒得燶咗啲, 調轉真係幾黑🤣所以有啲位會有啲苦, 飯粒粒分明不過飯量對男仔🧍♂️黎講有啲少🤣, 仲送甜品係水果撻, 脆餅底同有用新鮮水果為呢餐劃上完美句號🥳整體價錢有啲貴食一次就夠🤣炭家 𝕊𝕦𝕞𝕚𝕪𝕒📍中環歌賦街24號地舖(上環🚇 E3出口行6分鐘就到)#炭家 #sumiya #鰻魚飯 #鰻魚重 #鰻魚 #白燒鰻魚 #蒲燒鰻魚 #蒲燒鰻魚飯 #上環美食 # #followforf
✨鰻魚重 💰420
💫評分: 7.6/10
炭家 𝕊𝕦𝕞𝕚𝕪𝕒
📍中環歌賦街24號地舖
(上環🚇 E3出口行6分鐘就到)
#炭家 #sumiya #鰻魚飯 #鰻魚重 #鰻魚 #白燒鰻魚 #蒲燒鰻魚 #蒲燒鰻魚飯 #上環美食 # #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #sheungwan #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram