2020-08-20 1292 瀏覽
而家因為新冠病毒疫情嚴重,所以夜晚六點後都不能在街食飯,因為我愛食炸雞髀,所以會四出試試,剛巧昨天想是某間快餐店,但原來冇開門,於是望見對面竟然仲有一間富成快餐店,就入去一試,望見個餐牌,真係款式多過酒樓,令人有選擇困難症😁,揀咗好耐,最後我買了一個蝦仁炒蛋飯,公司三文治,與及一隻炸雞髀外賣。試梗係試炸雞髀先啦,令到皮脆肉香,但肉稍乾少少,整體會令人不停繼續食,但還有進步空間,公司三文治,材料豐富新鮮,好食!輪到蝦仁炒蛋飯,超級有驚喜,好過很多酒樓,很有鑊氣,很香而且,味道有少少鹹香,食到係用真嘅蛋,加埋九黃非常惹味好送飯😌依家出面,無論大小酒樓茶餐廳,😡炒呢個餸通常一攤水,又落重糖同味精,蛋又少及溝蛋粉開,非常難食!
2020-08-19
5 分鐘 (外賣自取)