餐廳: 大快活
資訊:

2020-07-18 407 瀏覽
7月8號星期三,早上大約8:30去大型連鎖快餐店食早餐,排隊等食物時見到廚房窗口有位姐姐轉身放蛋上隻碟上面,見她沒有正確戴上口罩。初時以為自己睇錯,拎完食物坐低,食完早餐大概20至25分鐘後再行去食物櫃檯看看,見到她依然沒有完全戴上口罩。我就通知櫃檯職員。知道而家天氣好熱,喺廚房工作的人好辛苦,但由於疫情關係,沒有辦法為保安全,一定要帶。而家連鎖食肆啲廚房職員都係咁,證明有好多細企的廚房,必定也是這樣。唔怪得知會有粥店事件。平時我覺得這間大快活真的好乾淨好整潔。但一個人冇戴口罩可以影響好多人,仲要她的位置係可以影響所有人。我也跟食環署聯絡過,職員會跟進。不論外賣抑或堂食,如果冇戴口罩處理食物一樣會賴嘢。

不論外賣抑或堂食,如果冇戴口罩處理食物一樣會賴嘢。
2020-07-08
早餐