2011-04-23 13 瀏覽
多左機會黎佐敦一帶,原來好多野食。是日想食小炒,就黎左呢間。知道呢到d野唔係大大碟,兩個人都可以叫多幾款試下,睇見餐牌,幾多野食,名物係個沙拉汁豬寸骨,一場黎到,又試下。要埋扇貝、牛油雞翼同春卷,都應該差不多。先黎係沙拉汁豬寸骨,沙拉汁話有芒果汁一齊整,睇色水都睇得出,個汁食落偏向甜的,確係幾惹味。豬寸骨啖啖肉,不過有點韌。跟上手套方便用手拿住食,確係周到。牛油雞翼,牛油味幾重,雞翼炸得香口,還可以的。春卷,即叫即炸,熱辣辣,金黃香脆,唔會太油。蒸扇貝,蒜泥下得夠多,多到我要撥開d先吃,這味只要扇貝唔出問題,味道係可以想像得到。這裡的不錯,扇貝幾肥大新鮮。整體幾不錯,比同街的大排檔多一點點特色。

整體幾不錯,比同街的大排檔多一點點特色。
沙拉豬寸骨
牛油雞翼