2015-06-29 835 瀏覽
廠廈內有西餐廳已經不是新鮮事,只要有水準,客人是會來的,尤其是一般開瓶費可免,特別吸引愛酒之人。今晚我們二人為下月同學會飯局先試菜,點了set dinner. 麵包不錯,有心機準備的,軟熟脆口共備。健康的南瓜湯,忌廉份量適中,口感滑順。士多啤梨農場主要成份是羊奶芝士,唔羶,滑,味道淡淡哋,配上酸甜士多啤梨味道就剛好恰當。香煎鴨胸肉嫩,粉紅色的肉質但無血水,容易切開,咀嚼無喳,唔膩,好吃。黑毛豬脾見厚身好開心,可惜煎得唔夠香,但又過火嚡口,幸好味道好,算過得去。甜點真正的unique,南瓜乳酪唔算好奇,加爆谷食未試過,效果叫好,有層次,戲院都要想想,增加囗味。仲包一杯drink,新鮮菠蘿汁,內新鮮菠蘿肉,非只有茶或咖啡的悶悶選擇。$300幾一位合budget,可以決定地點了。

$300幾一位合budget,可以決定地點了。

• 香煎法國鴨胸
  • 南瓜、焦糖爆谷、乳酪