2019.08.24日下午15點16分左右,落單時我話要熱黑糖波霸鮮奶,落單人發夢咁無落到熱,整奶茶的女仔掛住傾計,我拎到一份冰的奶茶,同落單人講,佢拎過去叫個女仔重新整,個女仔問都唔問係自己員工落錯or點,已經反眼話“超!”,跟住照做杯熱ge比我,即整即拎出來,我完全睇住,佢無落到黑糖(可能想落口水,不過佢見到我望實佢),我拎到手發現完全無虎紋本身驚係自己搞錯,仲問隔離一個女仔,呢個係黑糖波霸?佢話唔係,我先問個落單女仔,你呢個係咪無落黑糖,佢拉咗個類似店長的TB出來話係,搖勻咗係咁,但問題係由佢整好到拎到我手,30秒不到,我完全無搖過,再熱也應該見到黑糖,佢口頭講話5分鐘就溶,我當住佢個面飲,大佬,我飲得出係無落黑糖咯。利申:30蚊ge嘢我唔係挑剔針對,而係佢地扯貓尾咁講大話,仲要係唔止一次!隔離有個講普通話女仔也是咁,人地話去冰,個發夢落單女又係比凍嘢人,結果客問,我要去冰呀,要求換,點知更神奇,落單女口啞啞咁話,你要去冰?我只有常溫,熱,和冰。(請問常溫係咪就係去冰??)客就話可以常溫,本身落單女想去換,但TB又同佢打眼神之後出來話:我地無去冰的選擇。最後唔比人換。試問,客要求去冰的時候你唔講?
總結:不建議來呢間,行過幾步大把鋪,家陣唔係客人要求你笑臉相迎咁過分,落岩單,比岩嘢不是基本嗎?
???呢種態度做服務業,品牌真係多得你要短命幾年。
圖中人1:落單女 2:整嘢女 3:講兩次大話的TB