2019-04-09 720 瀏覽
有日行過太古廣場見到路邊有間咖啡kiosks,就喺正Harvey Nichols 隔離,充斥住濃濃嘅咖啡味,裝潢睇落好吸引!咖啡kiosks 入面有唔少周邊飾品,仲有曲奇,蛋糕,包點,咁緊係唔少得茶飲同咖啡。以外帶咖啡嘅價錢黎睇呢度真係唔平,如果唔加錢轉Large size就只得正常餐茶廳外賣熱飲紙杯咁細細杯。平時飲開latte嘅我,當日突然想飲甜口野,所以我就揀左Salted Caramel Coffee($45+$8)。每款飲品都需要加$8先可以轉Large size,但都係唔大杯,唔似平時連鎖咖啡店咁。Salted Caramel好容易入口,好適合咖啡初哥,咖啡味唔算濃,但係都飲到果仁味嘅炭烤香味,奶滑順口,鹽味焦糖都唔太搶。整體上ok,可能平時飲開濃味d嘅咖啡,呢杯就未係好合我心水,但唯一接受到嘅起碼唔係用莓味帶酸口嘅咖啡,如果你都係唔鐘意帶酸咖啡嘅,呢杯都可一試,但建議期望唔好太高喇!