2024-12-04
又發現左個中環食飯好地方,我同事今日帶我去Uma Nota,午餐2 course $168/ 3 course $198前菜簡左日式微辛甜酸炸雞同三文魚刺身,炸雞用上章魚燒醬汁,柴魚仲郁下郁下,熱氣騰騰,新鮮炸一定好食,雞塊一啲都唔柴,有肉汁。三文魚刺身配搭身配辣椒柚子土佐津汁、芒果莎莎、蘿蔔,清新嘅美道好開胃。主菜有慢烤美國乳豬肋骨配菠蘺燒烤醬,豬肋骨香軟,好容易拆到啲肉出黎,特製燒烤真係好正,甜甜地。炭燒牛柳、温泉蛋,枝豆沙律、飛魚籽原來會配埋飯,牛柳medium rare。仲未飽可以食埋甜品巴西乳酪撻,口感幾好而且撻皮牛油香。雪芭真材實料,熱清果味好酸爽呀。因為呢排好多人係餐廳慶祝聖誕,加上獨有嘅花花裝飾,幾溫馨又有異國風情。