2021-08-17
平時行過雞地呢頭,見到開咗好多特色新餐廳,今晚專程過嚟搵食。經過呢間8cm coffee,被佢嘅門外裝修所吸引,門外以湖水綠色為主調襯托白色拱門,盡顯摩洛哥風情,而店內牆身印上綠色植物花草圖案,帶俾人好relax、清新嘅感覺。睇返個menu,食物選擇不算太多,我地嗌咗2個set dinner。是日餐湯南瓜湯清甜幼滑,加上cream,香醇濃郁,還呷得出啖啖南瓜肉。廚師精選沙律蔬菜配上黑醋汁,口感爽脆,味道酸酸甜甜的,清新不膩,清爽輕盈。意式蒜片辣椒欖油虎蝦扁意粉上枱時被2隻大大嘅虎蝦吸引住,陣陣燒蝦味,令人流晒口水!千祈唔好睇小呢個扁意粉,以為佢只係清清淡淡,無乜特別…但原來食落清新惹味,而且辣得過癮,辣得醒胃,食得辣嘅朋友仔真係要試試!紅酒燴紐西蘭羊膝羊膝肉質柔軟緊實,無羊膻味,羊肉煮得軟腍入味,配上濃郁嘅紅酒醬汁,感覺無咁膩口。唔好漏咗個烤薯仔,薯仔口感綿滑,加上酸忌廉,簡單而好食。呢度嘅環境真係好舒服,而且又多打卡位,不過夜晚影相就麻麻地,下次一定要約埋閏蜜嚟tea一tea,影靚相!
是日餐湯
廚師精選沙律
意式蒜片辣椒欖油虎蝦扁意粉
上枱時被2隻大大嘅虎蝦吸引住,陣陣燒蝦味,令人流晒口水!
紅酒燴紐西蘭羊膝
唔好漏咗個烤薯仔,薯仔口感綿滑,加上酸忌廉,簡單而好食。