2017-04-08
鍾意食韓國菜嘅A姐,不知不覺間已經當咗 Kim’s Spoon 係佢嘅 canteen,得閒行過見到,如果有新Menu,佢就會心思思想入去食。結果…今日就係咁……畀佢見到全新Menu: 弘大至熱選,我哋又去Kim’s Spoon喇!弘大至熱選套餐包括:美國肩胛翼板牛肉、甜辣炸雞、忌廉香辣炒年糕、芝士漢堡泡菜炒飯、麵包、沙律同薯條。上枱真係好佩服Kim’s Spoon,因為每次有新Menu都會有新嘅Container,真係次次都唔同㗎喎。今次就係長長嘅木板,我同A姐都係度諗,成本都唔少!美國肩胛翼板牛肉:先將牛油查上去個熱Pan度,再放上牛肉,一放上去,滋滋聲仲聞到好香好香嘅牛肉味。牛肉唔肥但夠腍身,牛肉味都好濃,再點埋特製嘅黑椒燒汁,就更加惹味!甜辣炸雞:次次去Kim’s Spoon都好鍾意食佢哋個炸雞,除咗份量多,醬汁又好特別,最重要係好Juicy!忌廉香辣炒年糕:未食之前,真犯好驚係劣食,估唔忌廉同年糕又幾夾喎,令年糕更香滑,而且中和番泡菜嘅辣味,仲有大量泡菜同魚糕,正。芝士漢堡泡菜炒飯 + 麵包、沙律同薯條:芝士表面用紫菜砌咗個蛋黃哥,淨係賣相都贏晒!芝士味道好香濃,漢堡扒厚肉,