2012-11-08 33 瀏覽
果晚去左接首領放工,,首領可能見我乖,肯同我食糖水土瓜灣杉樹街好多野食,但好似得兩間糖水鋪。我揀左睇落好似平d ge豬仔糖水無揀海記。好好彩唔洗等位即刻入得不過menu好似得好少選擇最終揀左個waffles配雙球雪糕($27? $3x?) 同 單球雪糕配牛奶布甸wif strawberry sause($19 only,,好抵)waffle跟左一球抹茶一球曲奇忌廉而布甸就跟左chocolate chipswaffle即制熱辣辣,口感煙un,,不錯布甸太淡,唔係3.6 ,, 個醬同雪糕將牛奶味搶光光好浪費,, 但overall 感覺良好三個雪糕未必係hd或dreyer's但都好濃第二次再去都有d冷首領要左個原個椰皇椰汁湯丸我要番牛奶布甸(走strawberry sause雪糕另上)布甸分開上無咁開心但食番到布甸原本個味湯丸幾好食係芝麻餡,,軟綿綿煙unun但d糖水需有椰味太甜,就咁叫薑水湯丸好過--完--

果晚去左接首領放工,,首領可能見我乖,肯同我食糖水

土瓜灣杉樹街好多野食,但好似得兩間糖水鋪。
我揀左睇落好似平d ge豬仔糖水無揀海記。

好好彩唔洗等位即刻入得
不過menu好似得好少選擇

waffle即制熱辣辣,口感煙un,,不錯
三個雪糕未必係hd或dreyer's但都好濃
第二次再去都有d冷
首領要左個原個椰皇椰汁湯丸
布甸分開上無咁開心但食番到布甸原本個味
湯丸幾好食係芝麻餡,,軟綿綿煙unun
但d糖水需有椰味太甜,就咁叫薑水湯丸好過

--完--
2012-10-24