2022-11-25 275 瀏覽
落雨天☔️想搵下野食,行行下見到有間潮州粉麵叫「雞記」咁攪笑?就行入去試下。坐底後侍應好快比menu 我,原先諗住食普通粉麵,但見佢主打墨魚丸,本身都好想試下,但岩皮膚敏感唔食得,諗左勁耐,見到佢有炸魚片頭,就決定試下啦。1)炸魚片頭黑豉油王撈麵: 等左一陣就到,比想像中細碗,心諗今次伏左,咬左一下個魚片頭,當下真係驚為天人,「點解佢可以咁新鮮熱辣辣?」「彈牙彈到好似瀨尿牛丸咁?」 魚片頭外皮好脆口,但入面魚肉卻好雪白、好甜,但唔會有魚腥味,食得出係新鮮貨先做到咁彈口;至於個粗麵,個人覺得咸左少少🤏呢間粉麵店,講真行行下真係好易行過左唔知,但下次我絕對會試佢個墨魚餅我覺得真係要為炸魚片頭爭番口氣,個個都食炸墨魚餅,其實炸魚片頭都好正,配埋支裝可樂,真係一絕

,「點解佢可以咁新鮮熱辣辣?」「彈牙彈到好似瀨尿牛丸咁
;至於個粗麵,個人覺得咸左少少🤏

,配埋支裝可樂,真係一絕
炸魚片頭黑豉油王撈麵
炸魚片頭黑豉油王撈麵