Sky726

2022-05-10 127 瀏覽
長假期最後一日,當然要好好把握同朋友好好吃一頓,今日個環境令人覺得好舒服。好放鬆。我專登訂了5:30入座, 因為可以慢慢觀賞日落,一邊食,一邊睇住繁華既彌敦道由日景變成夜景。 其實餐廳環境好寫意,除了外面一面無際,裡面都相當有格調。難怪餐廳滿座,睇黎都有好多捧場客。墨西哥芝士薯條平日既黑松露薯條或茄汁總有點悶墨西哥芝士薯條就較有新意。肉粒,酸忌廉,蕃茄等,好味道既配搭。與知己食住等日落。黑松露野菌意大利飯意大利飯好多餐廳都有,但賽係做得好食既就吾多。又要做到個汁creamy ,每一個飯粒都食得多個個汁既香味。今日都真係有驚喜,個汁好好味,加上野菌,即使係素食,都瑋樣好好味,飯既硬度亦掌握得好好,食到意大利飯既精髓。意大利手卷意粉伴野菌辣肉腸及巴馬芝士本身這款麵有素食版本,就係走辣肉腸。但辣肉腸既咸香及辣味確實為pasta 帶來吾少香味。加上野菌仲有芝士,完全冇得輸。佢個口味吾會太濃,調味剛剛好。
長假期最後一日,當然要好好把握

其實餐廳環境好寫意,除了外面一面無際,
裡面都相當有格調。難怪餐廳滿座,睇黎都有好多捧場客。

平日既黑松露薯條或茄汁總有點悶