2017-12-15 123 瀏覽
呢間韓式炸雞,聽說是韓國no.1, 銅鑼灣呢間分店喺登龍街新既V5, 上到嚟,感覺好舒服,好光猛,而且寬敞唔迫,有種休閒感。特別叫左杯mojito寫寫一下。韓式蛋卷,好似壽司,但用好薄既蛋皮卷成,好考手工,而且蛋皮一d都唔老,入面有火腿,蟹柳,黃蘿蔔等,配類似千島醬的醬汁,都幾好食。而且鐘意佢唔係日式蛋卷咁甜。魚膏湯鍋,魚膏係韓國流行的魚蛋類食物,呢個湯鍋咩款既魚膏都有,厚的、薄的、有粉絲料的,有蔬菜料的。最喜愛是湯底,清而好飲,推介冬天暖暖地。新出既餐牌,有cheese In the city系列,烤雞加埋芝士,而且是無骨雞肉,選了蜜糖醬,甜甜地,配咖哩味烤雞,估唔到都幾夾。果然是出名的烤雞店,可能是佢的特別烤爐,烤豬助骨都有一手,烤到離骨,但肉質鮮嫩,仲juicy,而且味道調得好入味,都係亮點之一。有埋薯蓉薯條同蔬菜,夠均衡。休閒好味既一餐,離開時見到而家可外賣自取,好似ppl hut以外既唔錯選擇,仲有埋food panda, 啱晒我呢類懶出街又唔想煮既人。
mojito

蛋卷