2009-01-04 164 瀏覽
其實彩食酒宴係我其中一間最鐘意嘅餐廳,一直都想寫返個食評介紹。點知一想寫就發現佢竟然在2008年12月31日己結業!!! 早知12月去食返幾餐啦! Mom & Dad 最鐘意食長腳蟹放題,我就鐘意食和牛放題多D! 最愛嘅係花生豆腐!從來冇食過豆腐有呢種口感!一食落口唔單止滑,重有一種彈牙嘅感覺!全口充滿花生嘅香味,啲汁唔係太咸,加埋少少薑蓉,味道啱啱好!吞咗之後仲有啲留戀嗰種美妙嘅感覺... 真係要自己食哂一個先夠!另外一個驚喜之作係墨魚炒麵... 好香!最好嘅係食完唔會成棚牙黑哂!啲麵係用墨魚汁整嘅,唔係用墨魚汁整汁。芥辣吞拿魚牛油果、和牛沙律、柚子汁燒豬頸肉都好好食。如果仲想食返以上嘅美味菜式,可以去En集團其他餐廳。* Ku-suya Rakuen 樂宴 (銅鑼灣登龍街) - 有百幾種Sake* En Grill & Bar (中環蘭桂坊) - 新開嘅* Chura (尖沙咀彩星集團大厦) - 沖澠菜* Ku-suya En古酒家 (尖沙咀金馬倫道) - 有百幾種Sake

芥辣吞拿魚牛油果、和牛沙律、柚子汁燒豬頸肉都好好食。
如果仲想食返以上嘅美味菜式,可以去En集團其他餐廳。
* Chura (尖沙咀彩星集團大厦) - 沖澠菜

• 花生豆腐