餐廳: 茶園
資訊:

出左糧就去請媽咪去食個afternoon tea set早左到未入得,唯有坐係梳化等下開始前5分鐘終於入得啦一入到去menu已經擺哂係枱面,waiter 帶你入去坐但之後冇作過任何介紹好彩一早爬左文,點餐揀野飲再先食任食甜品吧雖然入到去都係食戈樣,但有枱客人唔知有得任食甜品吧,食到中後段先有waiter 同佢地講,服務實在有待改進最吸引我既係呢個雪糕吧!因為有啲好特別既味:肉鬆咸蛋黃、芒果糯米飯呢兩個咁特別既味竟然幾好食!尤其係肉鬆咸蛋黃味!encore左幾球!同場仲有chocolate truffle, 可麗露同馬卡龍corner比你任食!不過可麗露就硬得滯了,有啲位硬到「銀」牙朱古力同馬卡龍就不過不失啦馬卡龍得個甜味,冇咩特別口味既主菜終於到啦!期待已久~經典三層擺盤碟上既花紋增添左濃濃既英倫古典味而且啲野食都裝飾得好靚實在係要相機食先!食完個scones先醒起冇影大特寫鬆餅冇咩驚喜,一般既酒店級數吧⋯⋯鬆餅都係要去返中環某酒店食先最滿意佢個jam都食到好香既杏桃味,但係就食唔到玫瑰味啊想留返甜品最後品嚐,所以就食左咸點先!蝦+青瓜三文治:佢個樣係唔似三文治既,青瓜夾埋蝦一齊好fr
出左糧就去請媽咪去食個afternoon tea set

早左到未入得,唯有坐係梳化等下

開始前5分鐘終於入得啦
一入到去menu已經擺哂係枱面,waiter 帶你入去坐

但之後冇作過任何介紹
好彩一早爬左文,點餐揀野飲再先食任食甜品

最吸引我既係呢個雪糕吧!
因為有啲好特別既味:
肉鬆咸蛋黃、芒果糯米飯
雪糕吧

呢兩個咁特別既味竟然幾好食!
尤其係肉鬆咸蛋黃味!encore左幾球!

不過可麗露就硬得滯了,有啲位硬到「銀」牙
朱古力同馬卡龍就不過不失啦
馬卡龍得個甜味,冇咩特別口味既
Chocolate Truffle, Caneles,  Macarons  corner

主菜終於到啦!期待已久~
經典三層擺盤
碟上既花紋增添左濃濃既英倫古典味
而且啲野食都裝飾得好靚
實在係要相機食先!
食完個scones先醒起冇影大特寫

鬆餅冇咩驚喜,一般既酒店級數吧⋯⋯
鬆餅都係要去返中環某酒店食先最滿意
佢個jam都食到好香既杏桃味,但係就食唔到玫瑰味啊
Afternoon  tea  set

想留返甜品最後品嚐,所以就食左咸點先!
蝦+青瓜三文治:佢個樣係唔似三文治既,青瓜夾埋蝦一齊好fresh
Parma ham肥度都岩岩好,好香好好食,唔洗成日都係夾哈蜜瓜咁悶
煙三文魚配粒石榴粒又幾好食,下次係屋企都可以試下整😂
粒青苔波同隔離個正方形口感有啲似
但青苔波入面係濕潤既
食戈時冇為意,覺得兩個食落都似鵝肝
整體咸點係好味又有啲驚喜
Mocha

呢杯係mocha,有啲改變我對mocha既感覺
呢杯chocolate 味就重啲啲
當然如果好中意好重咖啡味既就可能唔岩口味
但我自己就幾中意佢較個比例
甜點層

甜點黎啦,個樣幾靚,令我實在失望
死甜既味,食完唔會有滿足同幸福感
尤其是粒白色波,我同媽咪都係食左一啖就食唔到落去......
其他算叫做可以同佢清哂,但味道唔係酒店既水準
其他唔係專食甜品,差不多級數既酒店自助餐甜點都好食過佢....

總結:如果為左影相、咸點、雪糕吧而來,絕對冇問題,但如果係為左試佢個甜點,就會令你失望。
咁樣既價錢,我寧願搵一間表現平均啲既下午茶,至少唔會失望😞
另外,食到咁上下有live band,好正好有情調
啲歌好好聽,好享受
抵食分係因為有個雪糕吧先比⭐️⭐️⭐️
因為都冇乜afternoon tea set配個有特色又幾好食既雪糕吧
2019-03-25
$327.8 (下午茶)
雪糕吧
Mocha