2023-07-25
之前上網見到錦田同西貢都有分店既日系cafe Kachimushi,一直都好想試,今日我專登帶媽媽去錦田店潮聖!一去到餐廳,見到純白裝修,外邊有木櫈~入到去係有幾張枱櫈,另一邊就係Barista調配咖啡位置再行入去,有Tatami座,不過記得要著襪先入得去Tatami座,另外外邊仲有個日式庭園,可以影相打卡我地坐係Tatami座,望住外面既日式庭園,真係好似去左日本一樣,好舒服好放鬆食物方面,佢地有咖啡同茶,仲有吐司、班戟、仲有daily special既食物,好似關東煮、蕎麥麵等等周打蜆湯配麵包周打蜆湯有甘荀、薯仔同蜆,十分足料!麵包好柔軟,沾湯一流和牛吐司鬆脆吐司上佈滿焦香洋蔥、煎白和牛同埋火箭菜,清新唔油膩香蔥鴨南蠻蕎麥麵是日限定菜式,冷蕎麥麵配上香蔥鴨醬汁,又淡淡鴨油香味黃豆粉麻糬班戟Signature菜式,用鑄鐵pan煮pancake,中間係煙韌麻糬,上面係黃豆粉加雪糕,好食Dirty牛奶同咖啡比例完美金萱烏龍茶淡淡茶香,好解膩PS如果想坐Tatami,可以預先上網book位❤️
一去到餐廳,見到純白裝修,外邊有木櫈~
入到去係有幾張枱櫈,另一邊就係Barista調配咖啡位置
周打蜆湯配麵包
周打蜆湯有甘荀、薯仔同蜆,十分足料!麵包好柔軟,沾湯一流
和牛吐司
鬆脆吐司上佈滿焦香洋蔥、煎白和牛同埋火箭菜,清新唔油膩
香蔥鴨南蠻蕎麥麵
是日限定菜式,冷蕎麥麵配上香蔥鴨醬汁,又淡淡鴨油香味
黃豆粉麻糬班戟
Dirty
牛奶同咖啡比例完美
金萱烏龍茶
淡淡茶香,好解膩
PS如果想坐Tatami,可以預先上網book位❤️