2022-11-14
由於我真係好鍾意食燒肉,所以放假我又同朋友去咗食燒肉啦而今次我哋試嘅係呢間勁多好評嘅《熊本燒肉》環境《熊本燒肉》嘅裝修好有日本feel🇯🇵我記得以前去心齋橋食燒肉,嗰間舖嘅裝修同呢間真係差唔多♥️所以我覺得自己好似坐咗時光機咁,即時去咗日本🤣呢度除咗好似日本之外,佢嘅燈光度都好柔和,我同朋友都坐得好舒服自在😌食物《熊本燒肉》提供幾種唔同價錢嘅燒肉放題。我哋就揀咁最平嗰隻$298 + $38 澳洲和牛放題🥩雖然我哋食最基本嘅熊本放題,但menu嘅食物種類都唔少❗️首先,餐廳會上幾款澳洲和牛先,份量都好多,食完基本上可以唔使再叫牛啦😂😂之後我哋再叫Menu入面其他嘅食物😋個menu有好多唔同部位同味道嘅牛、雞、豬肉啦,炸物啦,蔬菜啦,甜品啦,海鮮啦等等。而我最欣賞嘅啦就係佢嘅厚切辣五花肉同埋炸香蕉🍌前者整得好辣🌶️好入味,我忍唔住一叫再叫,後者嘅味道原來好得意,好好食而餐廳重有提供棉花糖tim😍😍燒棉花糖係我嘅至愛💕我唔叫唔得啦燒晒d有味嘅肉,先至燒個棉花糖,棉花糖就沾滿晒d燒肉味,正食唔到太多肉嘅朋友,可以叫個最平嘅熊本放題過吓燒肉癮🤤加埋一$300幾蚊左右,咩都有得食吓,又有嘢飲,又可以當去
食物
食唔到太多肉嘅朋友,可以叫個最平嘅熊本放題過吓燒肉癮🤤加埋一$300幾蚊左右,咩都有得食吓,又有嘢飲,又可以當去咗日本🗾都幾唔錯㗎🤩