位於百德新街嘅Pancake Senmon主打日式Pancake,門口日式木門加上落地大玻璃小庭園設計🎋非常吸晴👀,門口位置裝飾得很有氣氛🇯🇵🏯日式裝潢配搭內裡燈光柔和,無論餐具、餐枱紙都非常精緻,台內洋溢住京都氣息🍂我係店內過了一過愉快既下午時光。♥無花果Pancake🥞 $138以海綿質感班戟為主,配上無花果及雪糕,同雪糕一齊食,入口超級正,班戟勁鬆軟,忌廉好軟滑,再配合埋清甜嘅無花果,好清新🤩而且雪糕擺耐左唔會溶化😌♥韓國草莓🍓麻薯拿破崙 $118呢個拿破崙有3層,疊得好高,每層入邊都有cream,面頭鋪上士多啤梨🍓中間夾住麻薯,拿破崙口感勁脆,撈埋啲cream同雪糕食勁邪惡~係超級正💕🫶推介比鐘意食拿破崙既朋友仔🫶🏼♥竹炭Latte $42☕️竹炭黑色配上白色拉花勁靚,因為係無糖,所以飲落係冇咩味道既,可以一試

♥無花果Pancake🥞 $138

♥韓國草莓🍓麻薯拿破崙 $118