2014-11-23
六點半就到左,間店一個客人都未有。以前讀書的時候都有食過原野,對原野的印象就係平民化的日本野。入到去,格局同以前一樣,只係牆上的塗鴉比以前更多煙三文魚蟹子沙律:個set係朋友叫的,我只係試左set入面的煙三文魚蟹子沙律跟據店方提供的熱門排行榜,煙三文魚蟹子沙律排名第十一位。份量唔少,蟹子都幾多。但食唔到有三文魚,除左蟹子,只係食到蟹柳絲同沙律醬。芝麻醬焗烏冬:熱門排行榜位居第一名。因為焗過,熱騰騰的烏冬一上枱,就香氣四溢。加上,本人都幾鍾意食芝麻醬,必食不過,其實制作成本好低,但細細份已經賣$30,感覺唔化算。鍚紙蒜蓉焗茄子:平時食的焗茄子都係乾身的,但原野的焗茄子係濕的。而且,蒜蓉夠多,所以好香,但幾油膩燒軟骨餃子:如果要為「油膩」呢兩個字打分數,蒜蓉焗茄子係兩分,呢個燒軟骨餃子我會比八分,食左一隻已經唔想再食。雞泡魚乾:熱門排行榜上完全冇排名,但其實香口的雞泡魚乾,係同朋友吹水時作為小食,真係唔錯。現在的原野,食物雖不如從前,但都仲算係一間抵食的日本野。
以前讀書的時候都有食過原野,對原野的印象就係平民化的日本野。 入到去,格局同以前一樣,只係牆上的塗鴉比以前更多 煙三文魚蟹子沙律:個set係朋友叫的,我只係試左set入面的煙三文魚蟹子沙律
跟據店方提供的熱門排行榜,煙三文魚蟹子沙律排名第十一位。
份量唔少,蟹子都幾多。但食唔到有三文魚,除左蟹子,只係食到蟹柳絲同沙律醬。 芝麻醬焗烏冬:熱門排行榜位居第一名。
不過,其實制作成本好低,但細細份已經賣$30,感覺唔化算。 鍚紙蒜蓉焗茄子:平時食的焗茄子都係乾身的,但原野的焗茄子係濕的。
而且,蒜蓉夠多,所以好香,但幾油膩 燒軟骨餃子:如果要為「油膩」呢兩個字打分數,蒜蓉焗茄子係兩分,呢個燒軟骨餃子我會比八分,食左一隻已經唔想再食。 雞泡魚乾:熱門排行榜上完全冇排名,但其實香口的雞泡魚乾,係同朋友吹水時作為小食,真係唔錯。
現在的原野,食物雖不如從前,但都仲算係一間抵食的日本野。