2016-10-12
因為好耐都冇去天后搵食, 今日由銅鑼灣慢慢散步黎到天后, 唸起之前係西環上山食過一間印度野好味, 所以突然之間好想食印度野, 知道天后有兩間印度餐廳 (都係係同一條街), 經過第一間冇人係入面, 行過左, 去到哩間, 見到一家外國人進餐中, 我地就入左哩間!一入到去好大陣味, 我地話冇應該冇開冷氣, 可能佢聽到我地講, 好識做地即刻開冷氣, 唔知之前個家外國人點解可以忍受到那種味道呢?!落完ORDER, 等左一陣就送上一碟胡椒脆餅作為小食前菜 配上四個醬汁, 但係佢冇為我地介紹, 我見佢有同之後黎既客人介紹! 所以我地就自已每款都試下, 有兩款都係帶少許辣既, 一款覺得帶少許青檸味, 一款係甜既! 個胡椒脆餅帶少許鹹鹹地! 炸魷魚, 比我想像中大碟, 因為係之前既食評講, 話只得四件, 但係多係冇用架, 個脆漿超厚, 條魷魚好瘦好幼, 好似發育不良咁! 成碟食落去既感覺似係食緊脆漿多過食緊魷魚! 同埋佢配既係泰式既醬汁, 變左食落既感覺似係食緊泰國野多過印度野!Butter Naan, 唔知點解要咁樣"吊"起黎上枱, 食起上黎好唔方便, 枱面已經較細, 又放得較邊緣, 好驚一大力拉的時
落完ORDER, 等左一陣就送上一碟胡椒脆餅作為小食前菜 配上四個醬汁, 但係佢冇為我地介紹, 我見佢有同之後黎既客人介紹! 所以我地就自已每款都試下, 有兩款都係帶少許辣既, 一款覺得帶少許青檸味, 一款係甜既! 個胡椒脆餅帶少許鹹鹹地! 炸魷魚, 比我想像中大碟, 因為係之前既食評講, 話只得四件, 但係多係冇用架, 個脆漿超厚, 條魷魚好瘦好幼, 好似發育不良咁! 成碟食落去既感覺似係食緊脆漿多過食緊魷魚! 同埋佢配既係泰式既醬汁, 變左食落既感覺似係食緊泰國野多過印度野! Butter Naan, 唔知點解要咁樣"吊"起黎上枱, 食起上黎好唔方便, 枱面已經較細, 又放得較邊緣, 好驚一大力拉的時候, 會整塊掉落地下, 我覺得用返普通籃上會較好! 個NAAN 冇麵粉既香味, 又食唔好牛油味....好一般 瑪沙拉雞, 有個蠟燭仔熱住, 唔錯, 啲雞好碎, 想搵舊正常大既SIZE黎食都好難, 我唸大約得3舊叫左大少少, 叫左中辣, 唔辣, 啲雞唔鞋又唔滑咁樣囉.印度棷汁咖喱魚, 哩個冇問我地要幾辣, 我唸係照正常佢地平時的辣度, 啲個感覺到有少許辣, 啲魚唔滑, 應該係炸過先, 因為食落有一層漿係面咁, 啲魚好薄.