2014-09-18 1008 瀏覽
星期六銅鑼灣搵食艱難,走下走下,黎到呢間老虎咖喱,見佢裝修都唔錯, 加上胖子森鍾意食咖喱,就一於試下。(其實超級肚餓, 但都要排隊。)Menu 非常簡單易明,有已配好的精選或自己自由配搭。 我當天不太舒服,所以選了茄汁碎肉汁加粟米粒配招牌涮涮牛肉飯。胖子森就選了咖喱配漢堡飯。先講份量,適中,不算太多。但可無限添飯(不過冇得添汁T^T), 所以我基本上食一次飯已經清哂啲汁。味道其實唔算特別,普通而已,加上咖喱汁只是汁,並沒有任可蘿蔔, 薯仔嗰啲, 感覺有點稀,辣度一隻辣椒不算太辣, 大家order時可因個人喜好選擇不同辣度。反而我個茄汁個酸度又調教得唔錯,不吃辣的朋友可試試。牛肉好味,好彩加咗粟米甜甜地 ($12),多啲野咬下 XD 最主要係想講價錢,一個飯配一個餸,盛惠 約$90。其他配料再加錢。 但我個人認為唔太抵食,因為味道未至於超級好味,只是普通級數。所以應該不會再次光顧。

咖喱汁配漢堡

蕃茄碎肉汁配粟米涮涮牛肉