2012-11-09 380 瀏覽
今晚跟左丹尼哥去傾生意!!晚餐揀左食呢間泰國菜"金枕頭泰國餐廳" 門外有四面彿的!!!!對比係附近的餐廳,如:客家好廚、茶餐廳等,個日唔想食中菜亦係一個唔錯的選擇!!生蝦鮮甜肉厚,唔會覺得食完好似無食過咁!!! 丹尼哥都話想食多碟!!!!青檸梳打好味道,糖水可以自己落多少,甜d又得清d又得(不過唔記得影樽糖水)酸辣無骨鳳爪停唔到口情度,食剩得返兩隻先記得影相!!!特別之處係可以揀酸辣汁分開別上,怕辣但鐘意食鳳爪的朋友又可以多個選擇,同埋有拌埋生菜絲,口感清新,爽!!!酸辣椰汁雞湯(叫左小辣)好足香料夠椰味!!唔知係咪天氣凍凍地,湯都跟埋凍得快,如果可以keep住熱辣辣咁就好啦!!泰式釀雞翼炸得好脆,糯米夠煙韌,不錯,丹尼哥order的!!芒果椰汁黑糯米(我摰愛的...)有白糯米、黑糯米或鴛鴦揀,黑糯米有益d,當然揀黑!!芒果甜,椰汁多,食完好滿足!!!椰汁西米糕(認真推薦,必食)好味夠大件,西米煙韌,入口唔會散收收,仲有芋頭粒,如果唔係飽,好想食多件,哈哈!!P.S.餐紙仲有溫馨提示同泰菜知識,很細心喔!!!今次係第一次去,係山卡拉的北區入面算很不錯,值得再去試多d其他菜色,下次要試下
酸辣椰汁雞湯(叫左小辣),好足香料夠椰味!!唔知係咪天氣凍凍地,湯都跟埋凍得快,如果可以keep住熱辣辣咁就好啦啦隊!
今晚跟左丹尼哥去傾生意!!
晚餐揀左食呢間泰國菜

"金枕頭泰國餐廳" 門外有四面彿的!!!!

對比係附近的餐廳,如:客家好廚、茶餐廳等,
個日唔想食中菜亦係一個唔錯的選擇!!

生蝦鮮甜

青檸梳打

酸辣無骨鳳爪

酸辣椰汁雞湯(叫左小辣)

泰式釀雞翼
炸得好脆,糯米夠煙韌,不錯,丹尼哥order的!!

芒果椰汁黑糯米(我摰愛的...)

椰汁西米糕(認真推薦,必食)

P.S.餐紙仲有溫馨提示同泰菜知識,很細心喔!!!

今次係第一次去,
係山卡拉的北區入面算很不錯,
值得再去試多d其他菜色,
下次要試下個菠蘿炒飯同串燒,仲有咖哩!!
我見隔離幾檯都有食,好吸引喔!!!

哈哈哈,Happy Halloween!!! Yeah~
2012-10-31
  • 生蝦,酸辣無骨鳳爪,青檸梳打,泰式釀雞翼,芒果椰汁黑糯米,椰汁西米糕